Zangles & workshops

Naast zelf zingen is lesgeven een grote passie van Maja.

“Om dat wat je zelf zo fantastisch vindt om te doen, door te geven aan anderen, is geweldig. In ieder mens zit een uniek geluid dat gehoord wil worden en het samen zoeken naar de meest eigen klank van iemand is mooi om te doen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar welk puur stemgeluid er in iemand zit. Om vervolgens samen te zoeken naar de optimale vrijheid van deze stem, zodat het geluid vrij kan stromen, is een uitdaging die me nooit verveelt.”

In de zanglessen wordt intensief gewerkt aan alle elementen van de klassieke zangtechniek, maar minstens zo belangrijk is de aandacht voor de bezieling van het zingen.

“Zingen zonder bezieling is een leeg kunstje dat snel verveelt en geen èchte voldoening geeft aan zanger en luisteraar. Veel mooier is het als het de zanger lukt oprecht te communiceren via zijn of haar zang. Als er gezongen wordt vanuit een oprechte intentie, in plaats vanuit de angst iets fout te doen of niet te voldoen aan een verwachting van de zanger zelf of van de omgeving. Deze kwetsbaarheid geeft voor mij altijd een grote schoonheid aan iemands zingen.”

Naast privé zanglessen en groepslessen is het ook mogelijk mee te doen aan één van de ZANG-WORKSHOPS die Maja regelmatig organiseert:

WORKSHOP “Stem en Stilte”

We zijn vaak zo druk met allerlei dingen dat we vergeten hoe het is om stil te zijn en vanuit die stilte rustig te luisteren naar waar ons lichaam en onze ziel om vragen. We rennen onszelf voorbij en zitten teveel in ons hoofd.

Wanneer er stilte is, ontstaat er ruimte. Ruimte om te zoeken naar onze eigen klank, die we kunnen laten resoneren in ons lichaam. Je kunt gewoon genieten van de klank, je eigen, unieke geluid, maar deze ook gebruiken om op een zachte manier naar blokkades in jezelf te kijken. Dit geeft rust en balans.

In deze workshop, waarin we naast bewegen en zingen ook op verschillende manieren mediteren, gaan we op een speelse manier op zoek naar onze eigen klank, onze stem, waar we naar kunnen luisteren en die we kunnen gebruiken om in contact te komen met onszelf. Gun jezelf een paar uurtjes ontspanning en ontdek de klank van jouw ziel!

Bij deze workshop is het handig om makkelijk zittende kleding te dragen. Neem een flesje water en een paar dikke sokken mee.

WORKSHOP “Zingen met Hart en Ziel”

Niets is zo uniek aan een mens als zijn of haar stem. Je stem kunnen en mogen laten horen is een geboorterecht. Voor de een is dat gesneden koek maar voor anderen “de ver van mijn bed show”.

Heb je altijd al willen zingen maar is er iets dat je tegenhoudt? Heb je bijvoorbeeld ooit te horen gekregen dat “je je mond moest houden?” en durf je niet meer? Of ben je al jaren met zingen bezig en heb je het gevoel dat je de bezieling mist, dat je vast zit in een patroon van perfectionisme en geen plezier meer hebt in zingen? Gun jezelf dan deze stap en kom meedoen!

Vind in deze workshop al zingend de weg terug naar je hart en ziel en voel hoe leuk het is om al zingend te communiceren. In deze workshop gaan we zingen en bewegen en ontdekken we gaandeweg niet alleen hoe mooi en vrij onze stem kan stromen, maar ook hoe heerlijk het is om samen te zingen. We zingen eenvoudige canons en melodieën. Geniet van het gevoel van vrijheid dat zingen kan geven! Iedereen is van harte welkom!

Voor informatie over zowel zanglessen als workshops kunt u contact opnemen via de pagina CONTACT“. Zie ook MOTIVATIE.

Maja Roodveldt sopraan