MOTIVATIE

Omdat ik al zo’n 25 jaar professioneel als zangeres bezig ben, is het ook voor mijzelf een uitdaging bezieling te blijven vinden in het zingen. Als je, zoals ik, al jaren deel uitmaakt van een groot beroepskoor en zingen je dagelijks werk is, is het gevaar groot dat je op de automatische piloot gaat. Dat kan dodelijk zijn voor je motivatie èn voor je stem!

Het is zo belangrijk contact te houden met je gevoel en niet alleen maar in een drang naar perfectie te blijven hangen! Daarom ben ik, naast mijn prachtige baan als koorzanger, altijd op zoek naar dingen die me inspireren. Op zanggebied is dat voor mij bijvoorbeeld de amateurwereld. Heerlijk, zo’n uitbundig en enthousiast zingend amateurkoor! Dan zie en hoor ik weer waarom ik ooit begonnen ben met zingen.

Om die reden vind ik het ook ontzettend inspirerend workshops te geven en samen op zoek te gaan naar wat ons drijft bij het zingen: die stem in ons die wil stralen, waar we al zingend mee kunnen communiceren. Met onszelf en met anderen. Om met elkaar die vrijheid in zingen, in klank geven te ervaren is zo leuk!

Daarnaast is ook meditatie voor mij een geweldig middel gebleken om mijn balans te vinden en in contact te blijven met mezelf. Het is een prachtige ontdekking voor me geweest dat stilte en klank zo dicht naast elkaar liggen en samen kunnen gaan in onze zoektocht naar verbinding. In mijn workshop “Stem en Stilte” wil ik die ervaring graag delen.